Otel Balo Salonu & Havuz Başı Düğün İkramlıklar

Düğün nişan ya da kına organizasyonlarında düğün ikram kısmının en rahat çözüldüğü mekan tipleri oteller oluyor. Özellikle beş yıldızlı, dört yıldızlı ve özel statülü oteller, davet menüsü oluşturmak konusunda oldukça uzmanlar. Burada size kalan genellikle sunulan menüler arasında tercih yapmak ya da menü alternatifleri içinden parçaları seçerek düğün ikramlık varyasyonunuzu oluşturmak oluyor. Düğün menüleri genellikle 3, 4 ya da 5 aşamalı sunuluyor. Bir açılış tabağı ki genellikle meze tabağı oluyor bu, ardından bir ara sıcak, ana yemek ki et ya da tavuktan oluşur. Düğün pastası ya da mekanın menüsünde yer alan tatlı ile sonlanır. Limitli ya da limitsiz alkollü ya da alkolsüz içeceklerle servis edilir. Ordövr tabağı – tereyağlı su böreği domates sos ve nane yaprağı eşliğinde – dana fleminyon, dömi glass sos ve safranlı pilav eşliğinde – düğün pastası.
Nikah şekerini de masalara yerleştirdik mi, buyurun mis gibi menüye! Düğün düğün ikramlıkları arasından en rahat olanı otel menüleri demiş miydik? 16 çeşit düğün yemeği menü listeleri yetmezmiş gibi, bir o kadar zengin kokteyl prolonge menüleri de kafamızı günlerce bu iş içine gömmemizi istemelerine delalet değil de nedir? Bir de cips-çerez- krudite – içecekler içeren ön kokteyl menüleri var ki sormayın. Ama sorun yok. Biz bunu da aşarız. Bu konuda en önemli yol göstericimiz fiyatları, evet.
Ancak bir şeyi de atlamamamız gerekiyor: Davet konseptimiz. Standart bir düğün yemeği için konuklarımızın beğenilerine göre menülerden birini seçebiliriz bence, evet yeterince iyiyiz! De, kına organizasyonu için daha Osmanlı menü düşünebilirsiniz. Düğün ikramlık menüsünde hünkar beğendiler, dana mutancanalar, saray sarmalar havada uçuşabilir. Bekarlığa veda için pop art, modern ve hafif seçeneklere yönelmemiz daha doğru olabilir mi acaba sizce ne diyorsunuz? Herkes ayakta ve atıştırmalıklardan oluşan düğün ikram tabağı elinde. Bizce çok tatlı!